Viljandi linn ootab projektitoetuse ja stipendiumite taotluseid

Foto: Siim Verner Teder

Kuni 1. augusti südaööni saab esitada taotlusi Viljandi linna projektitoetuse 2024. aasta viimasesse ehk neljandasse taotlusvooru. Samaks ajaks oodatakse taotluseid loome-, spordi- ja õpilasstipendiumi saamiseks.

Projektitoetuse taotlusvooru oodatakse taotluseid tegevustele, mis toimuvad 1. augustist kuni 31. detsembrini 2024. Projektitoetus on mõeldud kohalikule elanikkonnale ja linna külalistele suunatud ühekordsete või traditsiooniliste sündmuste ning ühistegevuste korraldamiseks. Oluline on, et tegevus, milleks toetust taotletakse, toimuks Viljandi linnas ja oleks kasuks meie linna inimestele. Taotluseid oodatakse viies valdkonnas – kultuur, sport, sotsiaal, haridus ja noorsootöö. Korraga saab projekti esitada ühte valdkonda.

Neljandas taotlusvoorus jagatakse projektidele kultuuri valdkonnas 6750, spordi valdkonnas 6750, hariduse valdkonnas 810, noorsootöö valdkonnas 1130 ja sotsiaalvaldkonnas 1974 eurot.

Loomestipendium on mõeldud Viljandi linna loomeinimeste ning spordistipendium Viljandi linna spordiinimeste tegevuse toetamiseks, andes neile võimaluse pühenduda oma valdkonnale. Õpilasstipendium on mõeldud üldhariduskoolis õppivale õpilasele, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Viljandi linn.

Stipendiumi saab taotleda Eesti Vabariigis või välisriikides õppiv ja/või õppima asuv õpilane, kes vastab vähemalt ühele järgmistest tingimustest:

1) õpilane, kes on saavutanud tunnustuse rahvusvahelisel aineolümpiaadil või uurimistöö konkursil või kes on saavutanud auhinnalise koha vabariiklikul olümpiaadil aines, milles rahvusvahelisi olümpiaade ei toimu;

2) õpilane, kellel on silmapaistvaid saavutusi huvihariduses ja huvitegevuses;

3) õpilane, kelle uurimistöö on olulise tähendusega Viljandi linnale;

4) õpilane, kes õpib välisriikides enam kui 6 kuud.

Loome- ja spordistipendiumis on käesolevas voorus jagada mõlemas valdkonnas 2000 eurot, õpilasstipendiumi fondis on veel 500 eurot.

Taotlemine toimub e-keskkonnas spoku.

Lisainfo projektitoetuste taotlemise kohta leiab SIIT.

Rohkem infot stipendiumite kohta: LOOMESTIPENDIUM, SPORDISTIPENDIUM ja ÕPILASSTIPENDIUM

 

Lisainfo: kultuuri- ja spordispetsialist Annika Aasa, tel. 5422 0833, e-post: annika.aasa@viljandi.ee